Промоција Уџбеника и вежбанке за учење знаковног језика

By admin 7 година ago

Промоција Уџбеника и вежбанке за учење знаковног језика, 14.јун 2017. Библиотека „ Влада Аксентијевић“ Обреновац. Фото: Вук Илић

У среду, 14. јуна 2017. године у читаоници Библиотеке представљен је уџбеник и вежбанка за учење знаковног језика. О значају овог издања и његовој примени говориле су ауторке:
Дијана Дукић, председник Удружења тумача за лица са оштећењем слуха Србије
Јулијана Лекић, подпредседник Удружења тумача за лица са оштећењима слуха Србије,
Анђелка Каљевић, дефектолог, стручни сарадник Удружења тумача за лица са оштећењем слуха Србије
Након усвојеног плана и програма за учење знаковног језика, од стране Министарства просвете, написан је први (од четири) уџбеника који прате национални план и програм. Израду и објављивање уџбеника финансирало је Министарство рада и социјалних питања. Поред учења знаковног језика, уџбеник прати и развој културе и интересовања, као и личност глувих особа, како би се сви они који уче знаковни језик упознали са самом личности глуве особе, а касније и ступили у комуникацију са њима, кроз одређена правила понашања која се користе у комуникацији са особама са оштећењем слуха.
Излагања учесника програма превођено је посетиоцима на знаковни језик. Ово је први програм обреновачке библиотеке који је особама са оштећењима слуха презентован и на знаковном језику.

 

 

 


 

Category:
  вести