Отворени стручни скуп о новим апликацијама за смарт телефоне за глуве и наглуве особе

By Jovana Djordjevic 2 године ago

Представљена су искуства стечена у досадашњим активностима библиотечког сервиса „Видети звук“. Библиотека „Влада Аксентијевић“, Обреновац делећи своја искуства у раду са овом категоријом корисника настоји да охрабри и колеге из других библиотека да их креирају, развију и прилагоде за глуве и наглуве особе.

Приказани су и примери добре праксе коришћења мобилних технологија и апликација у земљи и свету у областима културе и образовања прилагођених глувим и наглувим особама.

Мобилне технологије и апликације, које се могу имплементирати и користити у много већој мери, омогућиле би боље корисничко искуство, унапредиле приступ грађи и другим ресурсима, и оствариле интерактивну комуникацију са корисницима у циљу подизања квалитета културних услуга и садржаја. Учесници скупа су били заинтересовани просветни и социјални радници, стручни сарадници за глуве и наглуве особе и библиотекари.

Скуп је одржан 01. новембра 2021. у читаоници Библиотеке у оквиру пројекта „Видети звук: Развијање читалачких навика глувих и наглувих особа“, подржаног од стране Министарства културе и информисања Републике Србије и Града Београда.

Предавачи: Ивана Јаношевић, Анђелка Каљевић, Горан Шеховић и Милан Благојевић.

 

this work was shared 0 times
 000