Ускоро

By admin 7 година ago
Ускоро!

„Видети звук“ је библиотечки сервис за особе са оштећењима слуха. Покренула га је Библиотека „Влада Аксентијевић“, Обреновац са жељом да на једном месту окупи информације које би биле помогле и омогућиле особама са оштећењем слуха да користе услуге библиотека.

Полазећи од чињенице да особе с различитим степеном оштећења слуха као основни језик комуникације користe знаковни језик, бројне су могућности увођења и примене различитих начина за пружање информација (библиотекама, њеним фондовима, услугама и програмима), креирање специјализованих програма и услуга, стварање могућности за праћење програма… Уз консултације са стручним лицима која раде за глувим и наглувим лицима и сарадником из ИТ сектора, дефинисана је концепција веб сајта www.videtizvuk.com. Сајт је у припреми а сви презентовани садржаји биће прилагођени овој категорији корисника и базирани су на писаном и знаковном језику.

Посетиоцима сајта биће представљене:

– информације о библиотеци и библиотечком фонду (радно време и локације огранака, условима и начинима уписа, најаве и извештаји о програмима),
– информације о специјализованим услугама (коришћење индукционих петљи, превођење на знаковни језик…)
– издања за особе са оштећењима слуха
– бајке на знаковном језику
– информације о делатности огранизација за особе са оштећењима слуха
– информације о понуди програма из области културе за особе са оштећењима слуха
– услуге других библиотека

Приступ сајту ће бити омогућен и преко QR кода. Прилагођен је и приказу на мобилним телефонима (mobile friendly). Унапређивање постојећих и креирање нових садржаја и активности вршиће се у складу са потребама и интересовањима корисника.

 

 

Category:
  најаве